צוות חוקרים מבית הספר לרפואה באוניברסיטת קולוראדו בארה"ב דיווח לכתב העת של המכון הלאומי לחקר הסרטן JNCI כי ראוי להתייחס לתוספי תזונה כמו בטא-קרוטן, חומצה פולית וסלניום במינונים גבוהים במיוחד, כאל גורם שמעלה סיכון לסרטן.
עוד בעניין דומה
בטא-קרוטן, סלניום וחומצה פולית נלקחים בכמויות גדולות עד פי שלושה מהכמות היומית המומלצת כתוספי תזונה ונחשבים לבלתי מזיקים. החוקרים טוענים שכמויות גדולות מתוספים אלו מעלות את הסיכון לחלות בכמה סוגים של סרטן, ואף כי אין מדובר בחומרים רעילים אלא יעילים, ההשלכות הרפואיות שלהם מחייבות התייחסות לכך שבמינונים גבוהים, גם חומר מזין הוא מזיק יותר מאשר מועיל.
החוקרים הדגישו בדיווחם שכיום ידועה רק מחצית מההשפעה הביולוגית של החומרים הללו. תזונאים מייחסים להם תכונות כלליות מדי, מכנים אותם אנטי-חמצוניים או מינרלים חיוניים, אך הביולוגיה שלהם מורכבת הרבה יותר. לעתים ההשפעות הלא מכוונות של החומרים הללו כוללות גם עלייה בסיכון לסרטן. ה-FDA מתייחס כיום לתוספים הללו כתוספי תזונה. החוקרים סבורים שיש להתייחס לתוספות הללו, במיוחד במינונים הגבוהים, כקטגוריית ביניים - בין מזון לתרופות.