כנס תעשיית המכשור הרפואי הישראלית – MDDMI – נערך אתמול (יום ב') במרכז הקונגרסים בחיפה. בישראל פועלות כיום כ-180 חברות המפתחות ומייצרות ציוד ורכיבים אלקטרוניים למכשור ברפואה. 145 מהן מייצאות את תוצרתן. בנוסף פועלות בישראל כמה מאות חברות סטארט-אפ, רובן בשלב ה"סיד" .
עוד בעניין דומה
מנתונים שהוצגו בכנס עולה כי ב-2011 הגיע היקף הייצוא של המערכות שנבנו בישראל ל-1.219 מיליארד דולר, גידול של 2.6% לעומת השנה הקודמת, וזהו שיעור הצמיחה הנמוך ביותר של תעשייה זאת מאז 2005. כן עולה כי בשנים 2007 ו-2008 היקף הייצוא של תעשיית המכשור הרפואי הישראלית היה הגבוה ביותר – 1.5 מיליארד דולר בכל שנה. השוק העולמי של ציוד רפואי מוערך ב-200 מיליארד דולר בשנה והוא גדל בקצב של 8.5% בשנה.
בכנס בחיפה השתתפו למעלה מ-1,000 אנשי מקצוע, וביניהם מאות אורחים מחו"ל, לרבות רופאים, נציגי חברות הנדסה ופיתוח בתחום הרפואי, עורכי פטנטים ונציגי המדען הראשי. משתתפיו דנו בין השאר במגמות המסתמנות בפיתוח המכשור הרפואי, בתהליכי הרפואה המשתלבים במוצריה של תעשיית טכנולוגיית המידע ובמימון ורישום פטנטים בעולם.
לראשונה נחשפו בכנס כמה פיתוחים ישראליים מקוריים. חברת "ממאטק" מנהריה הציגה חומר מלאכותי המשמש כתחליף לחלקי שלד ולמפרקים וכן משתל כיפת-ברך, המבוססים על חומרים שיועדו במקור לתעשיית החלל (למסבים). החברה הודיעה כי תחל בסוף השנה בניסוי קליני. חידוש נוסף שהוצג הוא פיתוח של חברת Metallo Therapy - שימוש בננו חלקיקי זהב לטיפול אפקטיבי בהתפתחות של גידולים סרטניים.
חידוש אחר הוא המוניטור החדשני של חברת "נוירוקיפר" לניטור מוקדם של שבץ מוחי חוזר. המערכת עברה ניסוי קליני בבתי החולים רמב"ם והלל יפה והחברה הודיעה שנרשמו בניסוי הצלחות. המערכת כוללת רתמה ובה חיישנים, המוצמדת לראש החולה שעבר שבץ כדי לפענח אותות שיעידו אם הוא נמצא בסיכון לשבץ חוזר בתוך 48 שעות מהאירוע הראשון, ואחר כך בתוך 90 יום ממנו. עלות הטיפול המשוערת בנפגעי שבץ מוחי תגיע בשנת 2015 ל-90 מיליארד דולר, ואחת הבעיות הקשות היא ש-75% מהנפגעים לא מגיעים בזמן לבית החולים לקבלת טיפול נאות.
[slideshow caption=on]