שני מרכזים רפואיים בישראל – "הדסה" בירושלים ו"שיבא" בתל-השומר – זכו בסוף השבוע במענק בסך 8.5 מיליון ליש"ט (12.82 מיליון דולר) שאותו יחלקו ביניהם, מקרן וואהל (Wohl) הבינלאומית, המציינת 50 שנות פעילות.
עוד בעניין דומה
בסך הכול הודיעה הקרן, על שם מוריס ו-ויוויאן וואהל, על הענקת 20 מיליון ליש"ט לרגל שנת היובל לקיומה, במסגרת ערב חגיגי שנערך בלונדון. הקרן תומכת במרכזי רפואה ותרבות, בעיקר בישראל ובאנגליה.
פרופ' פרץ: "בית החולים הדסה הוא מן המוסדות הבודדים בעולם שבו מתקיים מחקר תרגומי הלכה למעשה"
שני בתי החולים בישראל מתכוונים להשתמש בכספי התרומה להקמה ולביסוס מרכזי מחקר רפואיים בתחומם.
בטקס בלונדון השתתפו מטעם שני בתי החולים הישראלים פרופסור תמר פרץ, המנכ"ל הזמני של הדסה, ופרופסור שלמה נוי, מנהל בית החולים השיקומי וסמנכ"ל שיבא למחקר ופיתוח.
פרופסור פרץ מסרה, כי כספי הפרס יוקדשו ל"מרכז לרפואה תרגומית... שיציע לתרגם את הידע ותוצאות המחקרים הנצברים במחקרי מעבדה - לטיפול בפועל בחולים במחלקות בתי החולים שבהר הצופים ובעין כרם".
פרופסור פרץ ציינה עוד, כי "בית החולים הדסה הוא מן המוסדות הבודדים בעולם שבו מתקיים מחקר תרגומי הלכה למעשה, וזאת תודות לקמפוס המשותף עם הפקולטה לרפואה, הפקולטה לרפואת שיניים והפקולטה לרוקחות של הדסה והאוניברסיטה העברית. בכל אלו קיימות קבוצות מחקר העוסקות במחקר בסיסי, יחד עם חוקרים ורופאים של הדסה. לכן תרגום תוצאות המחקר הבסיסי לטיפול הרפואי בפועל הוא מיידי".
לדבריה, "כל הליך רפואי בחולה מתחיל בעצם בניסויים הנערכים במעבדות ברמה התאית, וסיומו של המסע הזה הוא במרכז לניסויים הקליניים בבית החולים הדסה". בכוונת הדסה להקים כעת מרכז שיאחד את כל מוקדי הפעילות המחקרית תחת קורת גג אחת, תוך שימוש בטכנולוגיות חדישות.
בין הזוכים האחרים בתרומות מ"קרן וואהל" נמצאים גם מרכז לטיפול רפואי מתקדם עבור הקהילה היהודית בלונדון וכן הגלריה המלכותית הבריטית לאמנות ("רויאל גלרי").