חדשות

באיכילוב בוצע בהצלחה ניתוח חדשני בטכניקת ICG במטופלת עם מלנומה

ד"ר ערן נזרי, מנהל יחידת ניתוחי מלנומה וחלל הצפק: "מצאנו לתדהמתנו בלוטות שנצבעו בטכנולוגית המצלמה החדישה ICG ואילו מונה הגייגר לא הצליח לזהות אותן. הן היו עלולות להתפספס ולעלות במחיר של חיי אדם"

ד"ר ערן נזרי, מנהל מחלקה כירורגית ב׳ ומנהל יחידת ניתוחי מלנומה וחלל הצפק באיכילוב. צילום: ליאור צור

המרכז הרפואי איכילוב בתל אביב דיווח הבוקר (ה') על הצלחתו של  ניתוח בטכניקת ICG במטופלת עם מלנומה. הניתוח בוצע על ידי ד"ר ערן נזרי, מנהל מחלקה כירורגית ב׳ ומנהל יחידת ניתוחי מלנומה וחלל הצפק ב"איכילוב".

לפני חצי שנה הבחינה ליובוב קרופצ'יק, בת 74, בנקודת חן חשודה שהחליפה את צבעה ומרקמה. היא פנתה לרופא עור בקהילה שהסיר את הנקודה החשודה ושלח דגימה לביופסיה. כאשר הגיעה תוצאת הבדיקה, נתבשרה המטופלת שיש לה סרטן מסוג מלנומה.

אחייניתה של המטופלת פנתה אל ד"ר נזרי, שהציע עבורה את הטיפול בטכניקה הייחודית והחדישה. ד"ר ניזרי מסביר: "רוב ניתוחי מלנומה ממאירה מצריכים, בנוסף על הרחבת שולי הנגע הממאיר, גם הוצאת קשרית לימפה, הנקראת קשרית זקיף ושליחתה לפתולוגיה.

"כיום, השיטה המקובלת היא סימון רדיואקטיבי המבוצע יום לפני הניתוח באמצעות הזרקת חומר ניגוד רדיואקטיבי לאזור המלנומה ושימוש במונה גייגר שמאתר את הבלוטה ומצפצף בעת קירבה לקשריות לימפה נכונות. בהשוואות שעשינו במהלך הניתוח, מצאנו לתדהמתנו בלוטות שנצבעו בטכנולוגית המצלמה החדישה ICG ואילו מונה הגייגר לא הצליח לזהות אותן. הן היו עלולות להתפספס ולעלות במחיר של חיי אדם.

"ההליך החדשני מאפשר זיהוי מדויק של בלוטות שלא נראו באמצעות השיטה הישנה - מה שמגדיל את הדיוק האונקולוגי של הפעולה ואת התוצאה בסופה. ההליך אורך כשעתיים, ההזרקה מבוצעת בהרדמה וללא כאבים ואיכותה מצוינת".

נושאים קשורים:  ד"ר ערן ניזרי,  איכילוב,  מלנומה,  ניתוחי מלנומה,  חדשות
תגובות
19.10.2022, 21:16

השאלה היא איזה מהשיטות יותר מדויקת, זיהוי ה- ICG יכול היה להיות שגוי, האם יש לזיהוי תימוכין היסטולוגיים?