המערך הגינקואונקולוגי במרכז הרפואי שיבא ובית החולים הוירטואלי שיבא BEYOND משיקים תכנית טיפול ומעקב ביתית למטופלות עם ממאירויות גינקולוגיות במטרה לתת מענה רציף לטובת ניהול תסמינים ותופעות הלוואי של הטיפול.
עוד בעניין דומה
התכנית תאפשר מעקב וניטור רציפים והדוקים אחרי המטופלות, והרחבה של תחומי הניטור למדדים שאינם נאספים באופן שגרתי, לרבות מדדים בדיווח עצמי ונתונים הנאספים אוטומטית באמצעות מכשירים וסנסורים. איסוף הנתונים והתקשורת הרציפה עם אחות מתאמת ייעודית נעשים דרך אפליקציה.
הטיפול המודרני בנשים שאובחנו עם ממאירויות גינקולוגיות הפך בשנים האחרונות למורכב וממושך יותר מבעבר. חלק מהמטופלות נזקקות במהלך מחלתן לטיפולים סיסטמיים שונים – כימותרפיה, טיפול ביולוגי ואימונותרפיה במסגרת היחידה לאשפוז יום גינקו-אונקולוגי. טיפול זה ניתן תחת ניטור הצוות הרפואי והסיעודי ובתמיכת הצוותים הפארא-רפואיים הנוספים.
תקופת הטיפולים הינה תקופה מאתגרת עבור האישה וקרוביה. אי הוודאות והתופעות הנפשיות והפיזיות הכרוכות בטיפולים השונים מטילים עול משמעותי על המטופלת, ולעתים עליה ליצור קשר בדרכים שונות עם הצוות המטפל או אף להגיע לבית החולים מעבר לימי הטיפול הקבועים. על מנת להקל על תחושות אלה הושקה תכנית הניטור הרציף, אשר תהווה רשת בטחון נוספת עבור המטופלות.
התכנית תתבסס על הצוות הרב-תחומי הקבוע של המחלקה, הכולל גינקו-אונקולוגים ואונקולוגים, צוות סיעודי, מומחי תזונה, ליווי ותמיכה רגשיים, יעוץ מיני, כמו גם יועצים מתחום הכאב והטיפול התומך ומטפלים ברפואה משלימה.
פרופ׳ לימור הלפמן, סגנית מנהל המחלקה הגינקואונקולוגית ב"שיבא", מסרה: ״פיתחנו את תכנית הניטור הרציף מתוך מגמה לייצר עבור המטופלות שלנו מעטפת טיפולית הדוקה, לאפשר מענה בזמן אמיתי לשינויים ולאתגרים שהן חוות ולהעניק להן תחושת ביטחון מירבית לכל אורך הדרך״.
ד"ר גליה ברקאי, מנהלת ביה״ח הוירטואלי שיבא BEYOND, הוסיפה: ״המודלים ההיברידיים לטיפול רפואי, המשלבים גם ניטור ומעקב רציף מרחוק, מאפשרים לנו לשפר את איכות הטיפול ואת הקשר האישי למטופלינו במגוון תחומים קליניים״.