הלילה הלך לעולמו פרופ' משה ענבר, מחלוצי האונקולוגיה בישראל. פרופ' ענבר, שנחשב לאחד מאבות האונקולוגיה המודרנית בישראל, עמד בראש המערך האונקולוגי של בית החולים איכילוב בתל אביב במשך 19 שנה.
עוד בעניין דומה
לאחר שסיים את לימודי הרפואה ב"הדסה", בחר פרופ' ענבר להתמחות באונקולוגיה ב"איכילוב", מוסד שהפך לביתו המקצועי למשך 44 שנה. בהודעה שנמסרה מ"איכילוב" צוין כי "כקלינאי מחונן, התמחה פרופ' ענבר במגוון תחומים אונקולוגיים, ובהם סרטן השד, סרטן ריאה וסרטן מערכת העיכול. הוא נודע בגישתו ההוליסטית למטופליו, בשילוב נדיר של ידע מעמיק עם ראייה אנושית רחבה. עוד טרם הפך המושג לשגור, הוא דגל בגישה הממקמת את המטופל במרכז".
פרופ' עידו וולף, מנהל המערך האונקולוגי ב"איכילוב", ראש בית הספר לרפואה בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב, ספד לו: "משה הפך את המכון האונקולוגי למכון המוביל והגדול בארץ, עם צוות מעולה והתמחות בתת תחומים של האונקולוגיה, דבר שלא היה קיים בשנות ה-90, כאשר מונה לתפקידו. הוא היה שייך לדור של הקלינאים הדגולים, גם ידע את האונקולוגיה מלפני ומלפנים וגם ידע לשלב את כל הידע והחוכמה עם ראייה מאוד מדויקת של המורכבות האמיתית של החולים. הוא ידע לראות מה החולים באמת צריכים ואצלו המטופל היה במרכז. הוא לא הסתתר מאחורי סגנון של פוליטקלי קורקט. הוא אמר דברים שהיום כבר אף אחד לא מדבר עליהם, אבל הם הדברים הכי נכונים ואמיתיים", הוסיף פרופ' וולף.
"גם כמנהל ידע לראות את האדם שמולו, לעודד כשצריך ואפילו להזמין באמצע היום לכוסית משקה איש צוות מדוכדך. הוא באמת היה איש מאוד מיוחד, מאוד אמיתי, עשה מה שחשב שנכון ולטובת המטופל גם אם זה בניגוד לקווים מנחים מקובלים. הוא פשוט עשה את הכל למען המטופלים", סיפר פרופ' וולף.
ב"איכילוב" הוסיפו כי "פרופ' ענבר היה איש של אנשים. חדות מחשבתו וחוכמתו הרבה, לצד יחסו האנושי והאכפתי, הפכו אותו למודל לחיקוי עבור דורות של רופאים. הוא היווה דוגמה למנהל שהציב את צורכי האדם מעל לכל שיקול אחר".
לצד פעילותו הקלינית, שימש פרופ' ענבר כפרופסור מן המניין במסלול הקליני באוניברסיטת תל אביב. בשנותיו האחרונות, לאחר פרישתו מ"איכילוב", המשיך לתרום מנסיונו העשיר כיועץ למקרים אונקולוגיים מורכבים במערך האונקולוגי של אסותא ברחבי הארץ.
פרופ' מירב בן דוד, מנהלת המערך האונקולוגי ב"אסותא", ספדה לו: "זכינו שליווה אותנו כאן ב'אסותא' בהקמת המכון האונקולוגי ושימש לנו כיועץ במשך שנים רבות. פרופ' משה ענבר, משה בשבילנו, היה מאושיות האונקולוגיה בישראל, מורה ומנטור לעשרות אונקולוגים ואונקולוגיות, המהווים כיום את המילייה האונקולוגי בארץ. משה היה איש בעל חזון, הגיון בריא וחוש הומור מפותח ששם את המטופלים לנגד עיניו ודאג לכל הטיפול ההוליסטי. פרופ' ענבר היה דוגמה ומופת לאדם עוצמתי, מוביל דרך וטוב לב. משתתפים בצער משפחתו".
באיגוד האונקולוגי הביעו צער על לכתו של פרופ' ענבר וציינו כי היה "מעמודי התווך של האונקולוגיה בישראל לאורך שנים רבות".