מטרת החוקרים הייתה לפתח נומוגרמה לניבוי הסתברויות שרידות בחולים העוברים ניתוח כריתת קרצינומה של תאי קשקש היפו-פרינגליים (hypopharyngeal squamous cell carcinoma HPSCC) בהתבסס על סמנים דלקתיים ותזונתיים, אשר יכולים לסייע בטיפול ב-HPSCC.
עוד בעניין דומה
המשמעות הפרוגנוסטית של סמנים דלקתיים ותזונתיים סיסטמיים שונים ב-HPSCC נותרה לא ברורה.
במחקר הוכללו נתונים מ-236 חולי HPSCC. הסמנים הדלקתיים והתזונתיים המנבאים ביותר זוהו דרך האזור מתחת לעקומה (area under the curve - AUC). באמצעות ניתוח רגרסיה של COX, גורמי סיכון בלתי תלויים אותרו ובוצע שימוש בהם על מנת ליצור ולאמת נומוגרמה בעלת יכולת חיזוי.
תוצאות המחקר הדגימו שערכי החתך של אינדקס מערכתי חיסוני דלקתי (systemic immune-inflammatory index - SII) ומדד דלקתי בסרטן ריאות מתקדם (advanced lung cancer inflammatory index - ALI) היו 27.80 ו-791.35, בהתאמה. הנומוגרמה הבנויה שילבה את שלב הגידול, גיל, ALI ו-SII. ערכי ה-AUC עבור חיזוי שרידות לשנה, 3 שנים ו-5 שנים היו 0.820, 0.721 ו-0.723, בהתאמה. עקומות כיול והחלטה הדגימו את התועלת הקלינית המשמעותית של המודל.
החוקרים הסיקו כי ל-SII ו-ALI יש חשיבות פרוגנוסטית משמעותית ב-HPSCC. הנומוגרמה שפותחה, הכוללת סמנים אלו, מציעה כלי מעשי להערכת הסתברויות שרידות של חולים, ומסייעת לרופאים בקבלת החלטות קליניות עבור חולים בסיכון גבוה.
מקור: