TROPION-Breast01, מחקר פאזה 3 גלובלי, פתוח ואקראי שממצאיו פורסמו לאחרונה בכתב העת Journal of Clinical Oncology, העריך את היעילות של דטופוטמאב דרוקסטקאן (Dato-DXd, datopotamab deruxtecan), נוגדן מצומד נגד אנטיגן פני השטח של טרופובלסט 2, בהשוואה לכימותרפיה לבחירת החוקרים בקרב חולות סרטן שד חיוביות לקולטני הורמונים ושליליות ל-HER2י(human epidermal growth factor receptor 2) (HR+/HER2-).
עוד בעניין דומה
המחקר כלל מטופלות בוגרות עם סרטן שד HR+/HER2- לא ניתן ניתוח או גרורתי, שהתקדמו תחת טיפול אנדוקריני ולא היו מתאימות לטיפול אנדוקריני נוסף. כמו כן, הן קיבלו בעבר קו אחד או שניים של כימותרפיה במסגרת גרורתית. החולות חולקו באופן אקראי ביחס של 1:1 לקבלת דטופוטמאב דרוקסטקאן (6 מ"ג לק"ג כל 3 שבועות) או טיפול כימותרפי לבחירת החוקרים (אריבולין/ ווינורלבין/ קפסיטבין/ גמציטאבין). נקודות הסיום הראשוניות היו הישרדות ללא התקדמות (PFS, progression-free survival), שהוערכה על ידי סקירה מרכזית עצמאית עיוורת, והישרדות כללית.
החולות חולקו באופן אקראי לקבלת דטופוטמאב דרוקסטקאן (n=365) או טיפול כימותרפי לבחירת החוקרים (n=367). תוצאות המחקר הדגימו כי טיפול עם דטופוטמאב דרוקסטקאן הפחית באופן מובהק את הסיכון להתקדמות או למוות בהשוואה לכימותרפיה שנבחרה על ידי החוקרים (יחס סיכונים של הישרדות ללא התקדמות לפי סקירה מרכזית עצמאית עיוורת 0.63 [רווח בר-סמך 95%: 0.52-0.76]; P <0.0001). כמו כן, תועלת עקבית בהישרדות ללא התקדמות נצפתה בכל תת הקבוצות. למרות שנתוני ההישרדות הכללית עדיין לא היו בשלים, נצפתה מגמה לטובת דטופוטמאב דרוקסטקאן (יחס סיכונים 0.84 [רווח בר-סמך 95%: 0.62-1.14]). שיעור תופעות הלוואי הקשורות לטיפול בדרגה ≥3 היה נמוך יותר עם דטופוטמאב דרוקסטקאן מאשר עם הטיפול הכימותרפי שנבחר על ידי החוקרים (20.8% לעומת 44.7%). תופעות הלוואי הנפוצות ביותר שנקשרו לטיפול (כל דרגה; דרגה ≥3) עם דטופוטמאב דרוקסטקאן היו בחילות (51.1%; 1.4%) וסטומטיטיס (50%; 6.4%). לעומת זאת, עם הכימותרפיה שנבחרה על ידי החוקרים, נויטרופניה (טווח קבוצתי, 42.5%; 30.8%) הייתה תופעת הלוואי השכיחה ביותר.
החוקרים מסכמים כי מטופלים שטופלו עם דטופוטמאב דרוקסטקאן הראו שיפור מובהק מבחינה סטטיסטית ומשמעותי מבחינה קלינית בהישרדות ללא התקדמות, יחד עם פרופיל בטיחות נוח וניתן לניהול, בהשוואה לכימותרפיה שנבחרה על ידי החוקרים. תוצאות אלו תומכות בדטופוטמאב דרוקסטקאן כאפשרות טיפול חדשה עבור מטופלות עם סרטן שד HR+/HER2- שאינו ניתן לניתוח או גרורתי, שקיבלו בעבר קו אחד עד שניים של כימותרפיה במסגרת זו.
מקור: