חדשות

מה גורם לגידול סרטני להתחמק ממערכת החיסון ולהפוך אלים?

חוקרים ממכון ויצמן למדע ושותפים אמריקאים פיתחו מודל שחשף מנגנון המשפיע על אגרסיביות גידולים סרטניים: רמות גבוהות של חלבון MIF בגידולים מדכאות את המערכת החיסונית

גידול סרטני (הדמיה: שאטרסטוק)

חוקרים גילו שרמות גבוהות של חלבון MIF (גורם עיכוב נדידת מקרופאגים) בגידולים סרטניים מדכאות את המערכת החיסונית ותורמות להתפתחות גידולים אלימים במלנומה.

המחקר שהובילה פרופ' ירדנה סמואלס ממכון ויצמן למדע בשיתוף חוקרים אמריקאיים פורסם בכתב העת Cancer Discovery בשבוע שעבר תחת הכותרת "ניתוח גנומי זמני של מודלים גידוליים הומוגניים חושף רגולטורים מרכזיים של התחמקות מהמערכת החיסונית במלנומה".

החוקרים, שביקשו לבדוק מה הופך גידול סרטני לאלים, שאלה שאין לה כיום תשובות ברורות וחד משמעיות, פיתחו מערך ניסוי חדשני במודל עכברים לבחינת מנגנונים המאפשרים לגידולים להתחמק מהמערכת החיסונית.

החוקרים יצרו קווי תאים הומוגניים (בעלי הטרוגניות תוך-גידולית נמוכה) מתוך קו תאים של מלנומה בעכבר שהוקרן ב-UVB. הם גילו שגידולים אגרסיביים הציגו רמות גבוהות של חלבון MIF, שהוביל לגיוס מקרופאגים מסוג M2 (תאי מערכת חיסון המקדמים גידולים) ולדיכוי פעילות תאי T הנלחמים בסרטן.

השתקת הגן המקודד ל-MIF באמצעות טכנולוגיית CRISPR הובילה לגידולים קטנים יותר, לחדירה מופחתת של מקרופאגים מדכאי חיסון ולחדירה מוגברת של תאי T פעילים. ממצאים אלה אומתו גם בדגימות מחולי מלנומה, כאשר רמות גבוהות של MIF בתאי הגידול נמצאו קשורות להישרדות נמוכה יותר של המטופלים.

הממצאים צפויים להוביל לכיווני טיפול חדשים במלנומה ובסוגי סרטן נוספים בחולים עם רמות גבוהות של MIF המציגים עמידות לטיפולים האימונותרפיים הקיימים. בנוסף, המערך הניסויי שפיתחו החוקרים צפוי לאפשר לחשוף גורמים נוספים המשפיעים על אגרסיביות של גידולים ועמידות לטיפולים.

נושאים קשורים:  מכון ויצמן למדע,  פרופ' ירדנה סמואלס,  גידולים סרטניים,  מלנומה,  מחקרים,  חדשות
תגובות
אנונימי/ת
15.03.2025, 12:17

קדימה, לשלב עם PDL1 inhibitors

אנונימי/ת
16.03.2025, 18:05

באותו עניין - האם לגרורות יש בד"כ גרורות משל עצמן? ו
אם התצפית שלי מזה שנות דור שגרורות לא נוטות עפ"י רוב לשלוח גרורות משל עצמן נכונה, אז:
מה הם הגורמים לכך?