מטרת החוקרים הייתה לבחון את המאפיינים ההיסטופתולוגיים, האימונולוגיים והפרוגנוסטיים של אדנוקרצינומה מיקרופפילרית של המעי הגס בשתי קבוצות (colorectal cancer - CRC) (1,876 חולים).
עוד בעניין דומה
אדנוקרצינומה מיקרופפילרית של המעי הגס היא תת-סוג מורפולוגי של סרטן המעי הגס עם משמעות פרוגנוסטית ומאפיינים ביולוגיים לא מאופיינים מספיק.
החוקרים מצאו שאדנוקרצינומות מיקרופפילריות היוו 4.9% ו-6.4% מה-CRC בשתי העוקבות. דפוס גדילה מיקרופפילרי היה קשור לשלב מתקדם ולפלישה לימפווסקולרית (p < 0.001), אך גם עם שרידות כללית קצרה יותר ללא תלות בגורמים אלו ובפרמטרים פרוגנוסטיים אחרים (קבוצה 1: יחס הסיכונים 1.76, רווח בר סמך 95% 1.08-2.87; קבוצה 2: יחס הסיכונים 1.47, רווח בר סמך 95% 1.08-2). אימונוהיסטוכימיה מרובה וניתוח תמונה בעזרת למידת מכונה הראו כי דפוס הגדילה המיקרופפילרי היה קשור לירידה בצפיפות התאים המונוציטיים של CD3+ T ו-CD14+HLA-DR+. מאפיינים מולקולריים של אדנוקרצינומה מיקרופפילרית נחקרו באמצעות ניתוחים ביו-אינפורמטיים של קבוצת העוקבה (629 חולים) של The Cancer Genome Atlasי(TCGA) ואושרו באמצעות מיפוי גנום אופטי ואימונוהיסטוכימיה. אנליזות אלו גילו כי אדנוקרצינומות מיקרופפילריות מופיעות לעיתים קרובות עם עלייה במספר העתקות של אזור כרומוזום 8q24, מוטציה TP53 וביטוי יתר של UPK2,יMUC16 וגנים מעורבים בשינוי אפיתליאלי-מזנכימי, כגון L1CAM.
תוצאות המחקר מדגימות שאדנוקרצינומה של המעי הגס מיקרופפילרית היא תת-סוג מורפולוגי אגרסיבי של CRC המאופיין בשרידות כללית קצרה יותר, ירידה בתגובה חיסונית אנטי-גידולית ותכונות מולקולריות ייחודיות.
החוקרים הסיקו כי ממצאי המחקר תומכים בסיווג של אדנוקרצינומה מיקרופפילרית כתת-סוג מובהק, בעל סיכון גבוה ל-CRC, אשר צריך להיות מוערך באופן שיטתי בטיפול בחולים.
מקור: